Jeg håber I alle nød det dejlige vejr i går, for i dag er det knap så spændende. Her regner det. Men pyt, så er det bare indendørs aktiviteter.
I går havde vi besøg, og vi hyggede os fra om eftermiddagen til langt ud på aftenen. Det var rigtig hyggeligt, og undervejs fik vi både kaffe, kage, og en hurtig improviseret aftensmad med pizza og salat. Sådanne dage er sjove og dejlige, når det opstår lidt spontant.
Jeg er ret vild med gulerodsmuffins med ostetopping på. Men nu hvor det er forår og påske, synes jeg den skulle være lidt lysere og mere forårsagtigt. Og jeg synes egentlig det lykkedes ret godt. Søren, vores nabo, har i hvertfald godkendt den.
Kan man stå for det blik?Påskens Gulerodskager (20-25 muffins)
3 æg
1 dl olie
450 g rørsukker
200 g mel
200 g revne gulerødder
100 gr revne æbler med skræl
1 ½ tsk bagepulver
saften og revet skal af 1 øko appelsin
1 vaniljestang (kernerne)
1 tsk stødt ingefær
½ tsk salt
100 g hakkede mandler
100 gr hakket chokolade
1 appelsin til pynt
Kom alle ingredienser i en skål og rør det godt sammen. Kom dejen i nogle flotte forme eller en mindre bradepande og bag dem ved 190 grader i ca. 20 – 30 min. De skal give efter for et let tryk, men der må ikke hænge dej ved pinden, som du kan stikke ned i for at se om de er færdige. Sæt dem til afkøling.
Lav ostecremen til topping, mens kagerne køler af.
400 g flødeost røres godt sammen med
160 g flormelis,
korn af 1 stang vanille og
5 tsk appelsinsaft
Kom toppingen på de afkølede kager og pynt med lidt revet gulerod eller appelsinskal. Til påske kan de også pyntes med små påskeæg 🙂
Husk altid, at appelsinen skal være økologisk, når du bruger skallen.
Skriv din kommentar her