Jeg var begejstret for Rømø Slagterens grillpølser og slagtersvenden var så glad over 1. pladsen, at jeg fik foræret en pakke med 4 af de skønne pølser. Og i dag skulle de smages her hjemme sammen med en skøn kartoffelsalat efter Thomas Hermans opskrift. Okay, jeg har rettet den lidt til, men inspirationen er fra hans.
2 dl. mayonnaise (hjemmelavet er bedst)
4 spsk skyr/creme fraiche
2-3 forårsløg i tynde skiver
2 tsk citronsaft
2 tsk citronsalt fra Mariager Saltcenter
peber
1 tsk frisk hakket esdragon
5-6 radiser
2 fed finthakket hvidløg eller brug ramsløg som er fremme lige nu
200 gr kogte, kolde kartofler i små tern
Toppen fra forårsløgene snittes meget fint og drysses over som pynt.
Start med at koge kartoflerne. Bring dem i kog i rigeligt med vand og salt. Kog dem 8 min, og lad dem derefter stå og trække i vandet, til de er nok. Nu hvor der er nye kartofler, skal de faktisk ikke have ret meget mere end de 8 min. inden de er helt klar. Udkogte kartofler smager kun godt i kartoffelmos.
Bland mayonnaise og skyren og smag den til med citronsaft, salt og peber. Kom de tynde skiver forårsløg og finthakket esdragon i sammen med hvidløg. Bland nu kartofler og rengjorte radiser i skiver i og smag igen til. Slut af med at pynte med det grønne fra toppen af forårsløg.
Jeg laver altid min kartoffelsalat lige inden servering. Jeg kan nemlig ikke lide de der klistrede kartoffelsalater, hvor dressingen næsten er suget helt ind i kartoflerne.
Skriv din kommentar her