Porrer bliver altså bare så søde og lækre, når de først koges møre, men stadig er med bid, og derefter vendes på grillen eller panden. For at gøre dem ekstra søde, har jeg dryppet en anelse akacie honning over også.
Her har jeg lavet dem som forret med mine hjemmelavede tørrede tomater i olie. Lækker og dejlig ret, og selvfølgelig pyntet med blodappelsin tangperler.
Er du ikke til rygeost, kan det erstattes af flødeost.
[ingredients title="Stegte porrer med tomater"]
4 personer
- 4 porrer
- lidt olie
- 50 gr soltørrede tomater i olie
- 35 gr grofthakkede hasselnødder
- 1 tsk akacie honning
- et drys salt og peber
- 50 gr god rygeost
- 1-2 spsk creme fraiche
- 1 fed hvidløg
- 1 glas Blodappelsin Tangperler
Rens porrerne og skær toppen fra. Skær resten ud i ca. 4 stykker, som dampes til de er møre, men stadig med lidt bid. De må endelig ikke blive kogt for meget.
Lad dem ligge lidt, så de bliver tørre.
Kom lidt olie på en pande og steg porrene til de får farve på alle sider. Det går hurtigt, så pas på de ikke branker.
Anret dem på 4 tallerkener. Giv dem lidt salt og peber, kom ganske lidt honning over og drys de hakkede nødder.
Rør rygeost og creme fraiche sammen, og smag til med meget fintrevet hvidløg, salt og peber.
Fordel dressingen på de 4 tallerkener, og pynt med soltørrede tomater og Blodappelsin Tangperler.
Servér gerne med et stykke godt brød til.
[/ingredients]
Skriv din kommentar her