Så er jeg kommet lidt i gang igen.
Det var en fantastisk weekend vi havde i Aarhus, med både bryllup og navngivningsfest. Faktisk blev det til en fler-dages fest. VI kom til Aarhus fredag aften, og startede med at gå ud og få lidt mad. Her mødte vi efterhånden resten af festens deltagere, og så måtte vi da hygge os lidt sammen. Jeg skulle jo op til lejligheden senere, når det kommende brudepar sov, for at stille den fine potte ved deres dør. Men der var vist et par stykker der først nåede hotellet igen godt over midnat.
Lørdag mødtes vi alle ved rådhuset og det unge par blev på fineste vis gift. Det er et imponerende rådhus med mange flotte detaljer. Selvom det er lidt samlebåndsagtigt, holde giftefoged en fin lille tale inden de gav hinanden deres ja. Jeg måtte da også knibe en bette tåre. Så skulle der festes, og vi havde en virkelig dejlig dag. Gemalen og jeg sluttede af med en enkelt drink på vejen hjem til hotellet, men der var klokken også efterhånden blevet midnat. Vi trængte begge til lige at være kun os 2, og bare slappe af.
Nu er vi så kommet til påsken, og lige om lidt kommer den lille familien her til os på påskeferie. Det glæder vi os til. Men der har også været tid til at lege lidt i køkkenet i dag. En lille sød ret til påskens frokostbord. Solæg er lidt snyd, for disse her har ikke trukket i saltlage i flere dage. Men de smager næsten ligesom de rigtige solæg og når de serveres på denne måde synes jeg det er lidt ok at snyde 🙂
[ingredients title="Solæg på Tunmousse"]
4 personer
- 4 stk rugbrød skåret ud i ca. 10 x 5 cm
- 1 ds tun i vand
- 2 - 3 spsk creme fraiche
- 1 tsk citronsaft
- ½ fintsnittet løg
- 2 spsk fintklippet purløg
- 1 spsk Rød Caviart
- 2 æg
- 1 skive rødkål i mindre stykker
- 2 spsk salt
- 3 spsk mayonnaise
- 1 tsk grov sennep
- 1 tsk Chili Caviart
- 1 lille tsk soja
- 1 tsk citronsaft
- Lakse Tangperler
- purløg
Start med at koge dine æg. I en gryde kommes vand og rødkål i, sammen med salt og bringes i kog. Tilsæt æg og lad dem koge i 15 min. Fisk æggene op og rul dem på bordet, så skallen krakkelerer. Kom dem tilbage i gryden og kog videre i 15 min. Har du god tid, må de meget gerne ligge i vandet og blive kolde, ellers kommer du dem under vandhanen og piller dem straks.
Lav imens tunsalaten. Hæld vandet fra tunen og lad det dryppe lidt af inden du blander den i en skål sammen med creme fraiche, fintsnittede løg, hakket purløg, caviart og lidt citronsaft. Smag til med salt og peber. Pås på den ikke bliver for tynd. Det er vigtigt tunfisken har fået lov til at dryppe godt af inden det blandes.
Del æggene og pil forsigtigt blommerne ud i en skål. Mos blommerne med mayonnaise, soja, sennep, citronsaft og chili caviart. Kom den i en sprøjtepose og sprøjt ud i æggehviderne, hvor blommen har været.
Steg rugbrød i smør på en pande. Læg brød på en tallerken og fordel tunmousen på de 4 stykker brød. Kom et solæg på hver og pynt med purløg og Laakse tangperler.
Husk at servere med en dram til solæggene.
[/ingredients]
Skriv din kommentar her