Sådan laver du squash syltet som asier. En nem opskrift på syltning af squash, som opbevares i glas og kan holde meget længe.
Squash syltet som asier er genial måde at konservere squash på, og dem kan man pludselig have mange af i sin have.
Åh, hvor kunne jeg lige klemme en leverpostejmad med asier ned lige her og nu! Men de skal lige trækker smagen, ingen jeg smager på dem.
Se også: Fyldte Squash med ost og ris
I mens kunne jeg jo passende vise dig opskriften, så du også kan få syltet nogle squash.
Du får fire glas med syltede squash ud af denne opskrift.
Opskrift på squash syltet som asier
Ingredienser
- 1 kg squash
- 4 tsk. salt
- ½ l eddike lagereddike
- 300 g sukker
- 1 spsk. sennepskorn gule
- 4 stk. stjerneanis
- 10 stk. peberkorn sorte
- 5 kviste timian jeg brugte citrontimian
Sådan gør du
Dag 1
- Skræl squash og skær dem i både. Skrab kernerne ud og skær dem i strimler som asier.
- Kom dem i en skål og drys salt over. Vend rundt så de alle får lidt salt.
- Lad nu skålen stå køligt og tildækket til næste dag.
Dag 2
- Hæld væden fra squash og skyl dem godt i iskoldt vand.
- Dryp skiverne godt af.
- Kom eddike, sukker, sennepskorn, anis, peberkorn og timian i en gryde og kog det lige op.
- 4 glas skylles godt i vodka eller anden neutral spiritus, inden de afdryppede squashstrimler fordeles heri.
- Kom den varme væske over og luk straks glassene, og nu har du squash syltet som asier.
Tips
Det var det hele, så er det bare at gemme dine glas med squash syltet som asier et køligt og mørkt sted.
Bruger du atamon, kan de holde sig i flere måneder, ja helt til næste år. Jeg har lidt spiritus ved, så de holder fint i et par måneder.
Se også: Kage med Squash
Bjørn
Hej. Er det nødvændigt at salte dem først?
Ellen
Hej Bjørn
Nej du kan sagtens springe over, og så istedet smage lagen til med lidt salt.
Håber de bliver gode.
Pia
Hvornår kan man begynde at spise af dem ?
Ellen
Jeg vil lade dem stå et par dage, men ihvertfald eet døgn skal der gå
Hilsen Ellen
Berit
Jeg skyller ALTID glas i spiritus når jeg sylter (også marmelade)
Brombærmarmelade i whisky-skyllede glas smager pragtfuldt (indrømmer de sidste dråber kommer op i marmeladen og alkoholen koger ud - hvis det skal være neutralt bruger jeg snaps
Mit sylteri holder ALTID hele sæsonen i bunden af et skab
Det er da luksus at have Rødbeder, Squash, Asier og Marmelade til hele vinteren
Ellen
Ja en lille skat whisky eller Rom gør det jo aldrig ringere ?