Sådan laver du stegt flæsk med persillesovs, hvor du nemt steger flæsket i ovnen. En god opskrift på den danske nationalret til aftensmad.
Så er der stegt flæsk med persillesovs, der jo er en dansk nationalret. Og her er flæskeskiverne stegt i ovn, hvilket bestemt ikke gør retten dårligere.
Til den ovnstegte flæsk kan du servere kogte kartofler, rødbeder og en god salat med mormordressing, som du finder opskriften på længere nede.
Portionen passer til 2 personer, men den er jo nem at have op til flere.
Se også: Flæskesteg i ovn med sprøde svær
Opskrift på stegt flæsk med persillesovs
Ingredienser
- 400 g flæsk i skiver
- salt og friskkværnet peber
- 1 spsk hvedemel med god top på
- 4 dl mælk
- 1 håndfuld persille hakket
Sådan gør du
- Tænd din ovn på 185 grader varmluft.
- Læg skiver af flæsk på en bageplade med bagepapir og drys med salt på begge sider.
- Kom flæsket i ovnen og lad det stege i ca. 30-40 minutter. Du behøver ikke vende den ovnstegte flæsk undervejs, og det er færdigstegt når det er brunt og sprødt. Men hold øje med det, da stegt flæsk jo ikke skal være branket.
- Persillesovs: Kom smør i en gryde og smelt det langsomt. Tilsæt hvedemel og rør til mel og smør er samlet.
- Så tilsættes mælken lidt efter lidt og piskes godt, så der ikke er klumper i den.
- Når den hvide sovs har den konsistens som du vil have den, smages sovsen til med salt og peber, hvorefter den hakkede persille tilsættes.
Ernæring
Noter
Så er der stegt flæsk med persillesovs klar til servering. Dertil altså kogte kartofler og lidt syltede rødbeder.
Hvis du vil servere salat til, som jeg har gjort, kan du lave en salat med mormordressing:
- 2 dl fløde
- Saften fra en ½ citron
- 2 spsk sukker
- Salt og peber
Skyl og tør din salat godt, og riv den groft ned i salatskålen. Jeg har brugt krølsalat, men almindelig hovedsalat er også super god.
Bland fløde, citronsaft og sukker godt. Jeg pisker det godt sammen med en gaffel. Smag til med lidt salt og peber. Dressingen skal være sur og sød på samme tid.
Hæld din dressing over salaten umiddelbart inden servering.
Den vækker mange minder, sådan en salat. Og så smager den helt sikkert af sol og sommer.
Se også: Sådan laver du flæskestegssandwich
Skriv din kommentar her