Her er en nem opskrift på chokolade kagemand til fødselsdag. Kagemanden laves af en lækker chokoladedej, og den kan bages dagen før.
Med denne opskrift kan du nemt bage en chokolade kagemand til fødselsdag, og den smager super godt.
Kagemanden laves af en lækker chokoladekagedej, som bages i en bradepande, hvorefter kagemanden skæres ud i ønsket form og pyntes.
Du kan hente inspiration i billedet - eller pynte din kagemand som du synes.
Her i hvert fald opskriften på chokoladekagemanden, som er toppen af toppen. Den er bare god, og rent faktisk ret nem at bage. Blød, svampet og tung af chokolade.
Der bør være nok til ca. 15 personer, og du kan altså med fordel bage kagen dagen før den skal bruges.
Opskrift på chokolade kagemand
Ingredienser
- 400 gr smør
- 400 gr chokolade
- 10 æg
- 400 gr sukker
- 4 spsk kakao
- 8 spsk hvedemel
- 2 tsk bagepulver
- 1 vaniljestang kornene
Sådan gør du
- Smør kommes i en gryde og smeltes. Hak imens chokoladen, og kom den i det smeltede smør. Rør stille og roligt rundt, indtil chokoladen er smeltet helt.
- Pisk æg, sukker og kornene fra vaniljestangen let sammen.
- Når smør/chokolade massen er afkølet, hældes æggeblandingen i lidt ad gangen, mens der røres godt.
- Sigt til sidst mel, bagepulver og kakao i, og rør det hele rundt til en tynd dej.
- Kommes i en passende bradepande beklædt med bagepapir.
- Den lækre chokolade kagemand bages ved 180 grader (varmluft) i ca. 45 min. Kagen mærkes stadig lidt blød når den kommes ud, men den falder sammen og sætter sig.
Ernæring
Noter
Lad din chokolade kagemand køle af, hvorefter du kan pynte den.
Du kan også bage kagen i halv størrelse, hvor du anvender en form med en diameter på 21 centimeter. Bagetiden er ca. den samme.
Den kan spises frisk, hvis du slet ikke kan vente, men er absolut bedst dagen efter når chokoladen rigtig har sat sig.
Se flere opskrifter:
Svampet chokoladekage med chokolade
Skriv din kommentar her