Grøntsagsgryde er nem og hurtig aftensmad med hakket oksekød, karry, spidskål og gulerødder. Gryderetten tager blot ca. 30 minutter at lave.
Grøntsagsgryde er en rigtig god og hurtig gryderet, som kan laves til flere dage, nu man er i gang.
Hvad der kommer i af grøntsager er lidt forskelligt, men kål og gulerødder er altid faste ingredienser.
Se også: Mørbrad i fad på kun 30 min.
Opskriften er beregnet som aftensmad til fire personer.
Opskrift på grøntsagsgryde
Ingredienser
- 400 g hakket oksekød magert
- 4-5 gulerødder
- 1 spidskål
- 1-2 løg skåret i tern
- Lidt smør til stegning
- 2 spsk tomatpure koncentreret
- 1 spsk karry stor
- salt og friskkværnet peber
- 1 fed hvidløg
- 2-3 dl. vand
Sådan gør du
- Brænd karry af i smørret.
- Svits løgtern og fintsnittet hvidløg i karry-smør og lad dem blive let gennemsigtige inden kødet kommes i og brunes med.
- Gør gulerødder klar og skær dem i tykke stave. Spidskål skæres i strimler.
- Kom gulerødder, tomatpure, spidskål, salt, peber og vand ved kødet og lad din grøntsagsgryde med hakket oksekød og spidskål simre i 20 minutter. Smag til.
Tips
Smag din grøntsagsgryde til, og server med enten løse ris eller brød.
Retten kan også tilsættes lidt kartofler i tern, der koges med.
Johanne Pedersen
Lækker grøñsaggryde