Sådan laver du en nem og lækker hokkaidosuppe med bacon. En mættende og velsmagende græskarsuppe lavet af hokkaido og pyntet med bacon.
Hokkaidosuppe er en klassisk græskarsuppe, der er virkelig lækker i det danske efterår. Og når man ellers har lyst til den.
Her er græskarsuppen serveret med bacon og en dejlig dressing, og så bliver det ikke bedre.
Kyllingefond kan i øvrigt nemt laves af 5 deciliter vand og en bouillonterning, græskarsuppen er både god som forret eller en let aftensmad.
Se også: Cremet jordskokkesuppe med kantareller
I denne uge fik jeg i øvrigt en kasse fra Årstiderne med grøntsager. Det er altid spændende at pakke ud, og se hvad der gemmer sig i kassen. Sjovt nok, var der en grøn hokkaido i denne gang.
Sjovt fordi, jeg for 14 dage siden ikke kendte til den grønne. Der var dog en, der havde fået en grøn med hjem fra Holland, og vi samlede jo frø fra den. Og så kommer den i kassen. Så helt sjælden var den vist ikke.
Se også: Bagt hokkaido græskar
Den smager også helt som de orange, så jeg ved ikke hvad forskellen er, andet end den er grøn udvendig.
Min hokkaido er i dag blevet omdannet til den bedste fløjlsbløde suppe. Jens var helt solgt. Jeg tror næsten, at jeg må ud og finde en mere, til en anden dag.
Opskrift på hokkaidosuppe
Ingredienser
Græskarsuppe
- 1 hokkaido græskar, i tern
- 3 gulerødder i små tern
- 1 rød peberfrugt i små tern
- 1 løg hakkes
- 2 spsk olie til stegning
- 5 dl kyllingefond
- 1 dåse kokosmælk
- 1 tsk chilli
- hvidløg
- salt og friskkværnet peber
Dressing
- 2 spsk. creme fraiche
- knivspids spidskommen
- 1 tsk honning
- salt og friskkværnet peber
- chilli
Desuden
- 150 g bacon i tern
Sådan gør du
- Til hokkaidosuppe starter du med, at skrælle hokkaido græskarret, hvorefter det skæres i grove tern.
- Skær gulerødder i tykke skiver , tag kerner ud af peberfrugten og skær også den i grove stykker.
- Pil og skær løget i mindre stykker.
- I lidt olie i en gryde svitses hokkaido, gulerødder, peberfrugt og løg. Det skal ikke brune, bare lige svitses let.
- Kom fonden/bouillon ved sammen med halvdelen af kokosmælken, lidt chilli og salt og peber, og lad det hele koge i ca. 30 minutter.
- Så skal du igang med blenderen. Find stavblenderen frem og kør nu hokkaidosuppen til den bliver en blød og glat suppe.
- Tilsæt resten af kokosmælken. Smages til med hvidløg, salt og peber. Skal den være stærk, så kom lidt mere chili i.
- Steg bacontern sprøde, og lav en dressing af creme fraiche/skyr, honning, salt, peber, chili og spidskommen.
Tips
Så er der hokkaidosuppe med bacon.
Server din græskarsuppe sammen med noget godt brød, og så er det en mættende og dejlig middag.
Skriv din kommentar her