Min gemal, Jens, har købt kød af en kollega. Vildtkød fra et krondyr, så det er ikke så dårligt at have i fryseren. Jeg har ikke haft vildt hakket kød tidligere, så det blev lidt af et forsøg at lave frikadeller. Næste gang tror jeg, at jeg vil blande lidt svinefars i, så den bliver en anelse mere fast. Men smagen var perfekt. Og med bacon rundt om var det toppen.
Jeg var inde hos de andre madbloggere og lure lidt og fandt noget ved becauseitmatters.dk. Det lød både nemt og lækkert, så jeg gik igang, og rettede til efter min smag efterhånden.
500 gr hakket krondyrkød
2 spsk hakket frisk timian - jeg har det i haven under vinterdækket
1 æg
100 gr rasp
3 spsk mælk
1 lille finthakket løg
Salt og peber
9 skiver bacon
Smør til stegning
Det hele, undtagen bacon og smør kommes i en skål og røres godt sammen. Farsen skal lige hvile et kvarters tid, inden den formes til 9 aflange frikadeller. Rundt om hver, vikles et stykke bacon.
Kom smør på en pande og steg frikadellerne smukt brune og sprøde.
Vi fik rodfrugtmos til, men de kan fint serveres med almindelige kartofler og måske rødkålssalat, hvis det skal være traditionelt.
Rodfrugtemos
300 gr persillerod
300 gr kartofler
50 gr smør
½ dl mælk eller kogevand
salt og peber
Skræl og skær persillerødder og kartofler i mindre stykker, og kom dem i en gryde med vand. Kog til de er møre,
Hæld vandet fra og mos dem med en gaffel eller en kartoffelmoser. Kom smør og mælk i, og smag til med salt og peber.
Jeg synes Mettes sauce lød fantastisk, så den skulle også med. Dog med et par rettelser.
Sød Sauce
1 stort rødløg
30 gr smør
1½ dl rødvin
2 spsk solbærsyltetøj
1½ dl kirsebærlage med rom (noget jeg havde stående)
1 dl fløde
Salt og peber
Smør smeltes i gryden og meget fintsnittet løg kommes i. Når løgene er møre (er blevet klare) tilsættes rødvin, solbærsyltetøj og kirsebærlagen. Det hele småsimrer en ½ times tid. Nu tilsættes fløden og saucen koges op og koger et par minutter. Smag til med salt og peber, og tilsæt evt. en lille klar smør inden servering.
Skriv din kommentar her