Sådan bager du lækre fastelavnssnegle til fastelavn. en lækker kagesnegl, der bla. er fyldt med remonce lavet af marcipan og smør.
Fastelavnssnegle er skønne kager til fastelavn, og de er altid et sikkert hit til kaffen.
Sneglene er fyldt med en lækker remonce af smør og marcipan, og dertil kommer også lidt rosiner. De kan selvfølgelig udelades.
Fastelavnssneglene pyntes med glasur og gerne lidt krymmel.
Opskrift på fastelavnssnegle
Ingredienser
- 50 g gær
- 2 dl mælk
- 2 æg
- 550 g hvedemel måske lidt mere
- 1 tsk kardemomme
- 1 tsk salt
- 30 g sukker
- 130 g smør blødt
Remonce
- 170 g sukker
- 170 g marcipan
- 150 g smør blødt
- 1 citron revet skal af 1 øko citron
- 1 håndfuld rosiner
Sådan gør du
- Varm mælk op, så den er helt let lunken, men endelig ikke for varm.
- Rør gæren ud i mælken og tilsæt sukker, æg, krydderier og mel og rør det sammen. Kom det bløde smør i, og ælt det ind i dejen. Kan evt. gøres på en røremaskine.
- Hold gerne lidt af melet tilbage, og se hvor meget der skal bruges. Dejen skal ikke være klistret men gerne lidt blød. Den skal jo kunne udrulles senere.
- Stil dejen til dine fastelavnssnegle til hævning i 1 time.
- Imens laver du remoncen. Kom alle ingredienser i en skål, og ælt det enten sammen med fingrene eller på røremaskine, så der ingen klumper er i.
- Når dejen er hævet, deles den i 2. Hver dele rulles tyndt ud og smøres med remoncen. Rosinerne drysses ud over. Trilles sammen som en roulade og skæres i ca. 5 cm skiver.
- Læg skiverne på en bageplade med bagepapir, og tryk dem lidt flade. Det er en god idé lige at stikke enden af dejen ind under, så de ikke åbner sig under bagningen.
- Efterhæves ½ time, inden de smøres med sammenpisket æg og bages ved 200 grader i 10-14 min. Bagetiden afhænger af din ovns varme.
Ernæring
Næringsindhold
Mængde pr. person/portion
Calories
493
% Daglig værdi*
Fat
24
g
37
%
Saturated Fat
13
g
81
%
Trans Fat
1
g
Polyunsaturated Fat
2
g
Monounsaturated Fat
8
g
Cholesterol
79
mg
26
%
Sodium
368
mg
16
%
Potassium
154
mg
4
%
Carbohydrates
61
g
20
%
Fiber
2
g
8
%
Sugar
23
g
26
%
Protein
8
g
16
%
Vitamin A
656
IU
13
%
Vitamin C
2
mg
2
%
Calcium
48
mg
5
%
Iron
3
mg
17
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
Noter
Når de bagte fastelavnssnegle er kolde kan de pyntes med lidt glasur (mere sødt) og nu hvor det er fastelavn, også med lidt farvet krymmel.
Sneglene nydes med en god kop kaffe.
Skriv din kommentar her