Sådan laver du en lækker omgang biksemad med spejlæg. En klassisk opskrift på en populær resteret med rødbeder eller agurkesalat.
Biksemad er en skøn resteret, der er nem at lave som aftensmad, og som kan varieres efter hvad man nu har tilbage i køleskabet af rester.
Her i huset har jeg bestemt, at torsdagsmad er lig med nem mad. Sådan! Jeg fik i dag så samtidig ryddet op i køleskabet og grøntsagsskuffen. Kogte kartofler, kød, forårsløg og squash bliver nemlig til en lækker biksemad.
Nemt skal det være, men også smage godt, og det gør biksemad altid.
Af kød kan anvendes rester af flæskesteg, skinke, oksesteg, farsbrød og meget andet.
Opskriften er beregnet til to personer, men den er nem at gange op.
Opskrift på biksemad
Ingredienser
- 350 g kartofler kogte
- 350 g flæskesteg eller andre rester kød
- 3 forårsløg
- 1 fed hvidløg finthakket
- 1 håndfuld squash skåret i tern
- 4 æg stegt som spejlæg
- 2 tomater
- 1 håndfuld purløg klippet
- 2 spsk. engelsk sauce
- salt og friskkværnet peber
- 1 spsk. smør til at stege i
Sådan gør du
- Skær de kogte og kolde kartofler i små tern, kødet skæres også i tern og forårsløget i skiver.
- Varm smør op på en pande og kom kartofler, løg, kød og squashtern på den når smørret er varmt.
- Steg det godt igennem. Jeg er vild med, når kartoflerne er lidt sprøde til biksemad.
- På en anden pande steges spejlæggene til hviden lige er stivnet.
- Hæld biksemaden op, giv et drys salt og peber og læg spejlæg ovenpå.
- Kom rigelig med purløg og evt. tomater ovenpå og server med engelsk sauce.
Ernæring
Noter
Så er der biksemad klar til servering.
Og så skal der selvfølgelig enten rødbeder til, eller som her agurkesalat.
Her i huset kan vi altså godt lide en ketchup på biksemaden. Det giver farver og smager bare godt. Nogen ting skal der bare ketchup på!
Se flere opskrifter
Frikadeller - opskrift på gammeldags deller
Skriv din kommentar her