Her får du en nem opskrift på farserede porrer, der er en klassisk ret fra det danske køkken. Indbagt porre er lækker og velsmagende aftensmad.
Farserede porrer er en rigtig dejlig ret, som er lidt overset.
Men næste gang du vil lave frikadeller, så overvej at lave farserede porrer i stedet for.
Jeg husker tydeligt jeg fik det som barn (jeg har altid kunnet lide porrer), men da var der en hvid sovs til. Den kan man fint lave af kogevandet fra porrerne, jeg valgte dog at undlade sovsen.
Tilbehøret kan varieres i det uendelige, så det passer med lige det du har lyst til.
Opskrift på farserede porrer
Ingredienser
- 600 g hakket svin- og kalv
- 2 dl rasp gerne økologisk
- 2 æg
- 1 stort løg
- salt og friskkværnet peber
- 3 porrer
Sådan gør du
- Start med at befri porrerne for de yderste blade, skær dem i ca. 5-7 cm stykker og læg dem i koldt vand ½ time.
- Sæt en gryde med vand og lidt salt over til det koger, sluk for vandet og kom porrerne i.
- Lad dem ligge i ca. 10 min, hvorefter de tages op og kommes i iskoldt vand.
- Bland det hakkede kød med fintrevet løg, rasp og æg, og krydr med salt og peber. Er farsen for fast, kommes lidt vand i.
- Tag porrerne op af vandet og tør dem godt. På et stykke folie bredes en klat fars ud, et stykke porre lægges på midten af farsen og der trilles en pølse med porren i midten.
- Pak det hele ind i folien, som snos godt i begge ender. Det bliver til en rigtig lille tyk pølse.
- I en gryde med kogende vand, som kun lige holdes på kogepunktet uden at boble, kommes de farserede porrer i og koger i ca. 10 minutter.
- Tages herefter op, og ligger og køles af, inden de pakkes ud.
- Tril de farserede porrer i rasp når de pakkes ud, og steg dem gyldne på en pande med olie. De sidste par minutter, kommes en klat smør ved, så smagen af smør kommer frem. Og så har du en lækker og indbagt porre.
Ernæring
Noter
Så er de farserede porrer klar til servering, og får du ikke spist hele portionen, er de fine at smide i madpakken dagen efter.
Jeg valgte at servere de indbagte porrer med en kartoffelgratin og smørstegte butterbeans, men du kan også servere dem med kogte kartofler, dampet broccoli og meget andet.
Skriv din kommentar her