Den du ved nok kage er en populær kage, der blandt andet laves med en lækker kokostopping. Her får du opskrift og nem fremgangsmåde.
Kagen, der hedder den du ved nok, stammer fra 80'erne.
Jeg husker min mor introducerede den der hjemme, og vi var solgt fra første bid. Siden er den blevet bagt utallige gange.
Alle kan li´den, også ikke-kaffedrikkere. I dag lavede jeg den lidt anderledes, og den blev bestemt lige så god. Du får opskriften her.
Opskrift på den du ved nok kage
Ingredienser
- 4 æg
- 400 gr rørsukker
- 4 dl olie neutral
- 450 gr hvedemel
- 1 dåse kokosmælk 400 gr
- 1 dl mælk
- 4 tsk vaniljesukker
- 4 tsk bagepulver
- 5 spsk kakao
Kokostopping
- 200 gr smør smeltet
- 7 spsk kaffe færdig lavet stærk kaffe
- 4 spsk kakao
- 3 tsk vaniljesukker
- 300 gr kokos
- 375 gr flormelis
Sådan gør du
- Pisk æg og sukker til en skummende æggesnaps.
- Bland hvedemel med vaniljesukker, kakao og bagepulver, og kom det i æggesnapsen skiftevis med olie og kokosmælk. Rør det godt sammen.
- Hæld dejen i en stor bradepande og bag den lækre den du ved nok kage ved 200 grader i ca. 30 min.
- Imens laves kokostopping. Det smeltede smør blandes med de øvrige ingredienser og kommes på den varme kage, når den kommer ud af ovnen og er færdig.
Ernæring
Næringsindhold
Mængde pr. person/portion
Calories
607
% Daglig værdi*
Fat
36
g
55
%
Saturated Fat
13
g
81
%
Trans Fat
0.4
g
Polyunsaturated Fat
6
g
Monounsaturated Fat
14
g
Cholesterol
55
mg
18
%
Sodium
333
mg
14
%
Potassium
126
mg
4
%
Carbohydrates
68
g
23
%
Fiber
7
g
29
%
Sugar
41
g
46
%
Protein
7
g
14
%
Vitamin A
306
IU
6
%
Vitamin C
0.2
mg
0
%
Calcium
24
mg
2
%
Iron
3
mg
17
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
Noter
Nyd duften af den nybagte den du ved nok kage, men vent til kagen er kold med at smage på den.
Den bliver endnu bedre dagen efter, hvor den rigtig har sat sig. Så bag den gerne i god tid.
Kagen smager fantastisk med søde og røde jordbær til, men kan også bare spises som den er.
Se flere opskrifter:
Opskrift på grøn giftkage (bladankage)
Skriv din kommentar her