Her får du en god opskrift på kylling i karry, der er en klassisk dansk ret med karry. Denne er er særlig sund og laves bla. med hvidkål.
Kylling i karry er altid populær som aftensmad, og denne opskrift giver dig en lidt sundere udgave af den fantastiske ret.
Her er kyllingefileter, et lille hvidkålshoved, gulerødder og lidt ærter sammen med karry og kokosmælk en rigtig gang lækker mad i gryden.
Se også: Boller i karry
Og så er retten jo rimelig nem og hurtig at lave. Opskriften er beregnet til fire personer.
Opskrift på kylling i karry
Ingredienser
- 3 kyllingefileter
- 1 hvidkål lille
- 3 gulerødder i tynde skiver
- 2 dl ærter
- 1 løg skåret i små tern
- 2 tsk karry
- salt og friskkværnet peber
- 1 dåse kokosmælk
Sådan gør du
- Skær kyllingefileter i små tern.
- Svits karry i smør på panden. Rigeligt med smør ville Brødrene Price sige, men jeg bruger nu lidt mindre.
- Svits løg i tern med, og derefter kyllingekødet.
- Når det er godt brunet, kommes gulerødder i skiver, ikke for tynde skiver, og hvidkålen der er skåret i mindre stykker med i.
- Tager lige lidt farve, inden kokosmælken kommes ved. Så er det bare at lægge låget på, og lade din kylling i karry simre i en lille halv time.
- Imens koges ris som anvist på pakken. Brug gerne basmatiris.
- Når risene er færdige og kødet og grøntsagerne er møre, kommes ærterne ved. Smages til med salt og peber.
Ernæring
Næringsindhold
Mængde pr. person/portion
Calories
435
% Daglig værdi*
Fat
24
g
37
%
Saturated Fat
19
g
119
%
Trans Fat
0.01
g
Polyunsaturated Fat
1
g
Monounsaturated Fat
2
g
Cholesterol
72
mg
24
%
Sodium
792
mg
34
%
Potassium
1254
mg
36
%
Carbohydrates
28
g
9
%
Fiber
9
g
38
%
Sugar
12
g
13
%
Protein
32
g
64
%
Vitamin A
8245
IU
165
%
Vitamin C
92
mg
112
%
Calcium
133
mg
13
%
Iron
6
mg
33
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
Noter
Vupti, så er din kylling i karry allerede færdig. Super nem og hurtig ret til aftensmad.
Jeg fandt lige 2 skiver franskbrød, der trængte til at blive spist, som jeg ristede.
Jeg synes bare det har den smukkeste farve, det passer fint til.
admin
Vi "plejer" normalt at få ananas i karrysovsen, men den her er meget bedre. Kokosmælk giver en helt utrolig lækker smag. Så den tror jeg bestemt I vil synes om.
Thomas Christensen
Det lyder rigtig lækkert og det ser mindst lige så lækkert ud. Det må prøves i løbet af næste uge 😀 Tak for inspirationen til at prøve lidt andet end normal kylling i karry med løg og æble 🙂