Nogen gange starter jeg med tilbehøret, og kødet bliver valgt efter hvad tilbehøret bliver til. Det var den rækkefølge jeg fulgte i dag. Jeg havde lyst til noget med karry, kokosmælk og en rest æblemos jeg havde stående.
Jeg startede med den lækreste...
Karrysauce.
30 gr smør
2 spsk hvedemel
2 små tsk karrysalt fra Mariager Saltcenter
165 gr kokosmælk (en lille dåse)
3 dl mælk
3 spsk æblemos
Smelt smør i en gryde, tilsæt karrysaltet og lad det bruse op inden melet tilsættes og piskes sammen. Kom kokosmælk og æblemos i, og spæd op med mælken, til saucen har den rette konsistens. Smag om der skal mere salt i.
Så var jeg igang, og der var mere æblemos, og hvorfor ikke lave lidt æblekompot til min karrysauce.
Æble- løgkompot
3 dl æblemos
1 stor spsk syltede rødløg
chilisalt fra Mariager Saltcenter
Bland æblemosen med de syltede rødløg, og smag til med saltet.
Som tilbehør til karrysauce og kompot, serverede jeg mandelpanerede snitzler.
Skriv din kommentar her