Er du også vild med kötbullar i IKEA? Så skal du prøve denne opskrift på de populære svenske kødboller, serveret med en god kartoffelmos.
Jeg tror næsten alle kender til IKEA og deres kötbullar.
Her er den hjemmelavede version med kartoffelmos og rysteribs.
De svenske kötbullar er små kødboller som steges som frikadeller. Eller de er små frikadeller. Jeg har ikke kunnet finde nogen forskel på dem og frikadeller andet end størrelsen.
Jeg kom så lige lidt spidskommen i, for at gøre en forskel.
Opskrift på kötbullar som i IKEA
Ingredienser
- 400 g hakket svin- og kalv
- 1 løg
- 1 dl rasp
- 1 æg
- 1 tsk spidskommen
- salt og friskkværnet peber
- 2 spsk. smør til stegning
Sauce til kötbullar
- 2 spsk engelsk sauce
- 4 dl madlavningsfløde
- 2 spsk oksefond koncentrat
- 1 spsk ribsgele
- salt og friskkværnet peber
- Lidt sovsejævner Maizena - den mørke
Sådan gør du
- Bland alle ingredienser sammen til kødet og form dem til store kødboller. Eller kötbullar a la IKEA.
- Steg de svenske kødboller gyldne på en pande med smør.
- Til sauce bruges smørret fra panden med kötbullarne og resten blandes i.
- Kog det sammen og smag til med salt og peber.
Ernæring
Næringsindhold
Mængde pr. person/portion
Calories
802
% Daglig værdi*
Fat
65
g
100
%
Saturated Fat
35
g
219
%
Trans Fat
0.2
g
Polyunsaturated Fat
4
g
Monounsaturated Fat
21
g
Cholesterol
241
mg
80
%
Sodium
1631
mg
71
%
Potassium
573
mg
16
%
Carbohydrates
29
g
10
%
Fiber
2
g
8
%
Sugar
9
g
10
%
Protein
25
g
50
%
Vitamin A
1725
IU
35
%
Vitamin C
5
mg
6
%
Calcium
156
mg
16
%
Iron
3
mg
17
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
Noter
Server kötbullar med sauce, kartoffelmos og rysteribs.
Rysteribs er ret enkel at lavet. Det kræver blot du har nogle ribs. Bland dem med halvt så meget sukker, som der er bær, og lade dem stå og trække.
Ryst gerne skålen et par gange, så ribsene bliver blandet godt med sukkeret.
Britta
- uhm, det ser skønt ud ?
Ellen
Mange tak, det smagte også skønt 🙂
God weekend!